Otomatik Mod: Bu çekim modunda herşeyi fotoğraf makinemiz yapıyor. Bize sadece kadrajı ayarlayıp deklaşöre basmak kalıyor.
Portre Modu: Bu çekim modunda ise fotoğraf makinemiz diyaframı açabilidiği kadar açıyor. ( küçük f değerleri) Böylelikle ön taraf net arka taraf bulanık oluyor ki bu potre çekimlerinde olmazsa olmazdır..
Manzara Modu: Bu çekim modunda ise fotoğraf makinemiz diyaframı kısabildiği kadar kısıyor.( büyük f değerleri) Böylelikle daha fazla alan net oluyor..
Makro Modu: Bu çekim modunda ise fotoğraf makinemiz diyaframı orta bir değerde tutuyor. Böylelikle çektiğimiz fotoğrafta hem netlik fazla oluyor hemde arka plan netsiz bir görünüm kazanıyor. Böylelikle ürün ön plana çıkmış oluyor.
Spor Çekim Modu: Spor Çekim modunda ise fotoğraf makinemiz estantaneyi en yüksek değerde tutmaya çalışıyor. Böylelikle hareketi donduruyor.
Gece Çekim Modu: Gece Çekim modunda ise fotoğraf makinemiz estantaneyi düşük değerde tutmaya çalışıyor. Böylelikle uzun pozlama yapmış oluyoruz.
Flaş’sız Çekim Modu: Adı üstünde flaşsız çekim modu. Ortam ne kadar karanlıkta olsa flaşı kullanmayan çekim modudur.Bu tarz durumlarda estantaneyi düşüreceği için tripodla çekim yapmak en yararlısıdır.
Yaratıcı Otomatik Mod; Q tuşuna bastıktan sonra, deklanşörün arkasındaki tekerleği çevirerek ne tarz bir çekim istiyorsak onu ayarlayabiliyoruz. (arkası bulanık, net, pozlama açık, koyu gibi..
Yaratıcı Pozlama Modları:
Estantene Öncelikli çekim Modu: Estantane Öncelikli Çekim modunda çekiceğimiz fotoğrafın niteliğine göre uygun bir estantane değeri veririz ve geri kalan bütün değerleri fotoğraf makinemiz ayarlar.Bu tarz çekimleri yaparken ISO ayarını kendiniz ayarlayın. Estantane öncelikli çekim modu genelde hareketi dondurmak için ve uzun pozlama yaparmak için kullanılır. Normal çekimler yaparken fazla kullanılmaz. Uzun pozlamaya örnek vermek gerekirse akan bir nehiri uzun pozlarsak nehirin üstündeki su hareketten dolayı fotoğrafımızda bir tül etkisi yapıcaktır ve bu çok hoş bir görüntüdür. Pan tekniğinde de kulanılan bu çekim modu araba çekimlerindede kullanılır. Ayrıca bazen fotoğraf makinemiz doğru değerleri veremeyebilir fotoğrafımız olduğundan koyu yada aydınlık çıkabilir. Bu tarz durumlarda kameramızın pozometresini kullanarak EV değerini karanlık çıktıysa +1 , aydınlık çıktıysa -1 e kadar çıkarıp istediğiniz sonucu elde edene kadar çekim yapın..
Diyafram Öncelikli Mod: Diyafram Öncelikli Çekim modunda çekiceğimiz fotoğrafın niteliğine göre uygun bir diyafram değeri veririz ve geri kalan bütün değerleri fotoğraf makinemiz ayarlar.Bu tarz çekimleri yaparken ISO ayarını kendiniz ayarlayın. Ayrıca bazen fotoğraf makinemiz doğru değerleri veremeyebilir fotoğrafımız olduğundan koyu yada aydınlık çıkabilir. Bu tarz durumlarda kameramızın pozometresini kullanarak EV değerini karanlık çıktıysa +1, aydınlık çıktıysa -1 e kadar çıkarıp istediğiniz sonucu elde edene kadar çekim yapın..
Full Manuel Mod: Adı üstünde olan bu çekim modumuzda fotoğraf makinesi bütün kontrolu size bırakır.ISO diyafram estantane pozometre aklınıza ne gelirse. Bu çekim modunda dikkat edilmesi gereken ise vizorden bakarken pozo metreyi kontorl etmektir. Çektiğiniz fotoğrafın istediğiniz aydınlıkta çıkması için pozometreye dikkat etmeniz gerekmektedir.
Alan Derinliği Modu: Bu çekim modumuzda fotoğrafınıza alan derinliği etkisini çok rahatça verebilirsiniz.Bu da sizin yaratıcılığınıza kalmış .
Program Auto: Program çekim modunda ise siz fotoğrafınız nasıl çıkmasını isterseniz öyle çıkıyor. Tonların koyu mu yoksa açık mı yada olduğu gibi mi..
Video Çekim Modu: 600d Videoları .Mov uzantısında H.264 codec kullanarak kaydediyor. Maksimum çekim süresi tek bir klip için 29dakika 59 saniyedir, maksimum dosya boyutu ise 4 gb’dir. Video konusunda 500d’den en büyük farkı, tamamen manuel ayarların kontrolu bize verilmiştir. Video çekmeye başlamak ve durdurmak için arka taraftaki live view açma tuşuna basmanız yeterlidir.
İngilizce eğitim videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder